Annons

In Flames flamberade Sweden Rock

Göteborgsbandet In Flames har varit en bärande pelare i det svenska heavy metal-templet sedan starten 1990. På Sweden Rock 2022 gör de skäl för sitt namn med rejäl pyroteknik och dubbelkaggar som får marken att skaka.
Musik • Publicerad 11 juni 2022
In Flames bjöd på pyroteknik på Sweden Rock.
In Flames bjöd på pyroteknik på Sweden Rock.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Volymen från festivalens största scen är på fredagskvällen betydligt högre än andra dagar när In Flames går på 24 min efter utsatt tid. Frontmannen Anders Fridén beordrar publiken att "nu får ni börja dansa".

Fridéns aldrig sinande energi kompletteras av en frenetisk ljusshow. Gamla hits som "Cloud connected" får i gång den taggade publiken och konserten fortsätter med en resa genom In Flames 90-tal, med låtar som "Behind space" och "Graveland".

Annons

Ungefär halvvägs tar Fridén en paus, sätter sig ned för att vila och berättar hur skönt det är att vara tillbaka på festivalen.

– Det kändes otroligt långt borta där ett tag men det är underbart att se er, säger han.

Publiken buar engagerat när Fridén tar upp kriget i Europa, och han betonar vikten av att vara snäll i svåra tider. Det känslosamma mellansnacket blir en segway till låten "State of decay" från en kommande skiva.

Mot slutet piskar In Flames upp stämningen igen och leker "hela havet stormar" med publiken, som hoppar i takt som en enda stor massa.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons