Annons

Inget "Vänner" förrän publik tillåts igen

Tv • Publicerad 11 maj 2020
Från vänster: David Schwimmer, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Courteney Cox, Jennifer Aniston och Matt LeBlanc får vänta ännu lite längre på att återförenas i ett specialavsnitt av komediserien "Vänner". Arkivbild.
Från vänster: David Schwimmer, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Courteney Cox, Jennifer Aniston och Matt LeBlanc får vänta ännu lite längre på att återförenas i ett specialavsnitt av komediserien "Vänner". Arkivbild.Foto: Reed Saxon/AP/TT

Det kan dröja så länge som till i höst innan den emotsedda återföreningen av "Vänner"-ensemblen blir av. Anledningen är att tv-bolaget HBO är fast beslutet om att specialavsnittet ska spelas in inför publik. Att hitta en nödlösning med skådespelarna i hemkarantän betraktas inte som ett alternativ.

– Det finns ett värde i att de här sex vännernas återförening bevittnas av en vilt hurrande publik. Vi vill inte göra någon webbsändning där folk står i sina kök och pratar, säger Robert Greenblatt på Warnermedia Entertainment, som äger HBO.

Annons

Tanken var att "Vänner"-återföreningen skulle agera dragplåster när den nya strömningstjänsten HBO Max lanseras senare i maj.

– Om coronaviruset fortsätter att vara en faktor tillsvidare får vi kanske tänka om. Men för tillfället hyser vi förhoppningar om framtiden, säger Greenblatt.

"Vänner" sändes i tio säsonger 1994–2004 och räknas som en av de mest framgångsrika komediserierna någonsin.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons