Annons

Ingrosso: Var lite rädd att göra en ny säsong

I andra säsongen av "Benjamin's" har Benjamin Ingrosso blivit varm i kläderna.
Tv • Publicerad 7 mars 2022
Benjamin Ingrosso återvänder till köket i "Benjamin's". Pressbild.
Benjamin Ingrosso återvänder till köket i "Benjamin's". Pressbild.Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Steffo Törnqvist, Miss Li och Harpo är några av de kända profiler som går in med liv och lust för att laga mat och sjunga i Benjamin Ingrossos kök i en ny säsong av TV4-serien "Benjamin's".

Programledaren beskriver sig själv som "taggad", om än inte helt bekväm med just epitetet programledare.

Annons

– Eftersom det här utspelar sig i mitt vardagsrum med mina vänner, där vi bara sjunger och lagar mat som jag tycker om, så känner jag mig inte riktigt som en programledare. Jag är mer en värd, säger han.

"Är partisk"

Benjamin Ingrosso har medverkat sporadiskt i "Wahlgrens värld", vunnit Melodifestivalen och varit med i "Så mycket bättre". I "Benjamin's" är det Ingrosso själv som väljer ut gästerna och står för såväl mat som musik.

– Det är lyxen med att få bestämma själv. Man är ju partisk eftersom det är ens eget program men jag är otroligt stolt över den här säsongen. Jag var lite rädd för att göra en till säsong. Man har höga förväntningar och vet inte om det kommer bli lika spontant som förra gången, säger han.

Benjamin Ingrosso återkommer till ordet "spontant" som ett ledord för programmet. Men spontaniteten kan också ge upphov till kaotiska situationer.

– Det var en pizza jag skulle laga som kanske inte blev som jag hade hoppats på. Men det är väl det som är charmen. Så är det ju på vanliga middagar: allt blir inte perfekt hela tiden. Det är dessutom inte bara ett matprogram utan ett musikprogram och jag är glad över att alla gäster ville vara med och laga mat och sjunga.

Kockar som sjunger

Bland gästerna syns förutom artister också kockar som Niklas Ekstedt och Tom Sjöstedt. Benjamin Ingrosso avslöjar att även de vågade ta ton.

– De tar i och sjunger och de hade nog inte direkt sjungit inför någon alls tidigare tror jag. Gästerna glömmer nästan bort direkt när kameran går i gång, att vi filmar. De visar sina sanna jag och det är nyckeln till programmet, att det ska kännas naturligt. Man ska känna att man nästan sitter med vid middagsbordet när man sitter hemma i soffan.

När det gäller maten utlovas den här gången nya färdigheter i köket från den profilerade pastaälskaren Ingrosso.

– Jag tog ut svängarna och vågade testa nya grejer. I ett av de första avsnitten gör jag inte ens pasta utan en vegetarisk rätt som jag hade i huvudet, men aldrig hade lagat. Den testade jag faktiskt för första gången i programmet och den blev jättegod. Så det är inte bara säkra kort.

"Benjamin’s” har premiär den 8 mars på TV4 Play och TV4.

Fakta: Gäster i "Benjamin's"

Avsnitt 1: Johanna och Klara Söderberg (First Aid Kit), Mauri Hermundsson och Shima Niavarani

Avsnitt 2: Erik ”Jerka” Johansson, Tom Sjöstedt och Miss Li

Avsnitt 3: Norlie & KKV (Sonny Fahlberg och Kim Vadenhag), Silvana Imam och Sofia Dalén

Avsnitt 4: Steffo Törnqvist, Klas Eriksson och Moonica Mac

Avsnitt 5: Jason "Timbuktu" Diakité, Joel Åhlin och Sarah Dawn Finer

Avsnitt 6: Daniela Rathana, Omar Rudberg och Valter Skarsgård

Avsnitt 7: Tina Nordström, Markus Krunegård och Linnea Henriksson

Avsnitt 8: Niklas Ekstedt, Petra Mede och Harpo

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons