Annons

Iranska skådespelaren Taraneh Alidoosti släppt

Film • Publicerad 4 januari 2023
Den iranska skådespelaren Taraneh Alidoosti har släppts mot borgen från Evin-fängelset i Teheran. Arkivbild.
Den iranska skådespelaren Taraneh Alidoosti har släppts mot borgen från Evin-fängelset i Teheran. Arkivbild.Foto: AP/TT

Den iranska skådespelaren Taraneh Alidoosti, som bland annat har medverkat i den Oscarsbelönade filmen "The salesman", har släppts från Evin-fängelset i Teheran, skriver The Wrap.

Uppgiften lämnades av Alidoostis mamma Nadereh Hakim Elahi i ett inlägg på Instagram under onsdagsmorgonen, och bekräftas av skådespelarens advokat Zahra Minooei på Twitter.

Annons

“I dag kommer min klient Taraneh Alidoosti att släppas från Evin-fängelset efter att ha betalat borgen", twittrar Minooei.

Taraneh Alidoosti greps i början av december av iransk polis efter att ha uttryckt stöd för de protester som har rasat i landet sedan den 22-åriga Mahsa Amini i september dött i den iranska moralpolisens förvar.

Gripandet av Alidoosti har fördömts av bland annat den brittiska skådespelaren Emma Thompson, regissören Mike Leigh och av filmfestivalen i Cannes.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons