Annons

Jason Isbell lämnar CMA i protest

Musik • Publicerad 14 november 2020
Jason Isbell och Amanda Shires på scen i Nashville 2017.
Jason Isbell och Amanda Shires på scen i Nashville 2017.Foto: Mark Zaleski/AP/TT

Countrymusikerparet Jason Isbell och Amanda Shires väljer att klippa banden med Country music association (CMA). Detta i protest mot att countrygalan CMA Awards inte uppmärksammade bland andra John Prines bortgång, skriver Pitchfork.

Vid årets CMA Awards, som ägde rum tidigare i veckan, hedrades en rad countryartister som lämnat jordelivet det senaste året – däribland Kenny Rogers, Charlie Daniels och Mac Davis. Däremot uteblev hyllningar till andra musiker som gått bort under året, som John Prine, Jeff Walker och Billy Joe Shaver.

Annons

Jason Isbell berättar på Twitter att han och The Highwomen-medlemmen Amanda Shires i protest därför väljer att avsluta sina medlemskap i CMA. "Jag tvivlar på att någon kommer att bry sig, men vi brydde oss mycket om våra hjältar", skriver Isbell.

Makarna Isbell och Shires är inte ensamma i sin kritik. I ett numera raderat Instagram-inlägg beskrev Sturgill Simpson, som var nära vän med John Prine, sin irritation över att Prine inte hedrades på galan.

John Prine dog i sviterna av covid-19 i april, 73 år gammal. Han beskrivs ofta som en av countryns mest inflytelserika låtskrivare.

Jason Isbell och hans kompband The 400 Unit, där Amanda Shires ingår, skulle ha spelat i Stockholm i november, men konserten sköts upp till nästa år till följd av pandemin.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons