Annons

Jeff Bridges om sjukdomen: Var färdig ge upp

För drygt ett år sedan var Jeff Bridges övertygad om att han skulle dö.
Han genomgick efterbehandling för cancer när han blev svårt sjuk i covid.
Tv • Publicerad 14 juni 2022
Inspelningen av "The old man" fick pausas när Jeff Bridges drabbades av covid mitt under sin efterbehandling mot cancer. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT
Jeff Bridges tillsammans med motspelaren Amy Brenneman och en av seriens skapare Jonathan Steinberg inför premiären på "The old man". Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Det blev en fem veckor lång kamp på sjukhuset. Men den snart 73-årige skådespelaren överlevde både cancer och covid och kan snart ses i "The old man" på Disney+.

I tv-serien spelar han en före detta CIA-agent som lever ensam och isolerad och bara vill vara för sig själv. Men en dag får han besök av en hyrd mördare – någon är ute efter att ta livet av gamlingen.

"Hade en bra stuntman"

Annons

Som det brukar vara i liknande berättelser har huvudpersonen inte glömt vare sig hur man skjuter eller hur man slåss.

– Jag hade en bra stuntman. Jag gjorde en del själv, men allt klarade jag inte, säger Bridges när han tillsammans med medskådespelare och regissör möter den internationella pressen på en digital presskonferens.

Inspelningen av "The old man" pausades i mars 2020 på grund av pandemin. Men när produktionen återupptogs till hösten kom nästa smäll – Jeff Bridges diagnosticerades med cancer.

– Jag hade ont i magen och gick till läkare som konstaterade att jag hade en stor tumör. När jag sedan fick efterbehandling blev både min fru och jag smittade av corona. Hon låg på sjukhus en vecka, jag fem. Det var fruktansvärt. Jag kunde inte andas, berättar den amerikanske skådespelaren.

"Att få leva..."

Inspelningen av ”The old man” fick återigen ta paus medan huvudrollsinnehavaren hoppades på att bli frisk. Han kom ur det hela med styrka och inte minst med tacksamhet, säger han.

– Att få leva, att kunna se, höra, röra andra. Om covid har lärt oss något är det att vi alla är i detta tillsammans. Vi hör alla ihop.

”The old man” bygger på en roman av Thomas Perry och Jeff Bridges är en av seriens exekutiva producenter. Det är ännu inte officiellt om den kommer att få en fortsättning.

Fakta: Jeff Bridges

Ålder: 72 år.

Bor: I Los Angeles.

Familj: Hustrun Susan Geston, tre barn.

Yrke: Skådespelare.

Tidigare roller i urval: "Fat city", "Bad company", "Thunderbolt", "King Kong", "Heaven's gate", "Cutters väg", "Tron", "Mot alla odds", "Tucker", "De fantastiska Baker boys", "Fisher king", "Big Lebowski", "Arlington Road", "Iron man", "Crazy heart", "Tron: Legacy", "Hell or high water".

Aktuell: I "The old man" som strömmas på Disney+.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons