Annons

Joe Exotic har cancer – vill bli benådad

Tv • Publicerad 15 maj 2021
Joe Exotic blev känd genom serien "Tiger king" och har nu drabbats av cancer. Pressbild.
Joe Exotic blev känd genom serien "Tiger king" och har nu drabbats av cancer. Pressbild.Foto: Netflix

Joe Exotic blev känd efter Netflixsuccén "Tiger king". Han avtjänar ett fängelsestraff för anstiftan till mord och har försökt få USA:s förre president Donald Trump att benåda honom.

Nu har han fått diagnosen prostatacancer och ber president Joe Biden att göra det hans företrädare vägrade, rapporterar NME. På Twitter skriver Exotic att hans advokat fått ta del av sjukjournaler som bekräftar uppgifterna, men att man ännu inte vet hur långt framskriden sjukdomen är.

Annons

"Min kropp är trött, jag har gått ner enormt mycket i vikt och kräks upp mer än jag får i mig. Jag vill inte ha någons medlidande. Det jag behöver är att världen hjälper mig att få president Biden, vicepresident Harris och inrikesministern att lyssna", skriver han.

Exotic, vars riktiga namn är Joseph Maldonado-Passage, avtjänar 22 års fängelse för anstiftan till mord, efter att ha lejt någon för att ta livet av djurrättsaktivisten och konkurrerande zooägaren Carole Baskin.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons