Annons

JT Leroy är avslöjad

Kultur • Publicerad 10 januari 2006
Avslöjad.
Avslöjad.Foto: 

Mysteriet kring författaren JT Leroys identitet tycks nu vara löst - han är en hon visar det sig. Den gripande historien om killen som försörjde sig som prostituerad på motorvägsfik i USA och blev en hemlös, hiv-smittad knarkare i San Francisco är helt enkelt inte sann.

Till historien hör att Mr Leroy räddades av paret Laura Albert och Geoffrey Knoop samt att han efter behandling hos en psykolog kunde förvandla sitt tragiska livsöde till ett lukrativt författarskap.

Annons

Offentligt uppträder han alltid förklädd bakom solglasögon och blonda peruker. Men sedan en bild av en viss Savannah Knoop, en 25-årig halvsyster till Geoffrey Knoop, har dykt upp på nätet har flera personer kunnat identifiera henne som JT Leroy, skriver New York Times. Hans förläggare Ira Silverberg och Lilly Bright som producerade filmen The heart is deceitful above all things, baserad på Leroys berättelser, är några som är helt säkra på att Ms Knoop är identisk med Mr Leroy.

När personen som har spelat författaren JT Leroy är avslöjad återstår frågan om vem som har skrivit böckerna. Hetaste namnet är Laura Albert. Hon och hennes man, båda i 40-årsåldern, är rockmusikerna som aldrig lyckades. Spekulationerna går ut på att paret uppfann JT Leroy för att genom honom äntligen få den plats i kändisvärlden som de alltid har traktat efter.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons