Annons

Jussie Smollett: Attacken var ingen bluff

Jussie Smollett har valt att vittna i rättegången kring den påstått fejkade attacken mot honom. Han hävdar att han fallit offer för ett hatbrott och attackerats av två män, som säger att de fått betalt av skådespelaren för att låtsas överfalla honom.
Nöje • Publicerad 8 december 2021
Jussie Smollett har vittnat i rättegången där han anklagas för falsk polisanmälan.
Jussie Smollett har vittnat i rättegången där han anklagas för falsk polisanmälan.Foto: Cheryl Cook/AP/TT

Den som står åtalad kan själv välja att vittna i domstol och det var länge oklart om Smollett tänkte ställa sig i vittnesbåset.

Juryn har nu dragit sig tillbaka, efter över en veckas förhandlingar och vittnesmål, för att överlägga om Smollett är skyldig till att ha lämnat en falsk polisanmälan eller ej, skriver amerikanska medier.

Annons

– Attacken var ingen bluff, sade Jussie Smollett när åklagaren frågade ut honom om händelserna.

Smollett uppger att han utsatts för en fysisk attack med rasistiska och homofoba förtecken på en gata i Chicago januari 2019. För polisen berättade skådespelaren att han hade överfallits av två maskerade män som ska ha bundit en snara runt hans hals och hällt blekmedel över honom, samtidigt som de skrikit rasistiska tillmälen.

De två männen har också vittnat i domstol och berättar att de fick 3 500 dollar (motsvarande ungefär 31 000 kronor) av Jussie Smollett. Den före detta "Empire"-stjärnan säger att pengarna betalades ut eftersom en av bröderna jobbat som hans personliga tränare och dietist.

Bevisen mot Jussie Smollett utgörs bland annat av – förutom brödernas vittnesmål – film från säkerhetskameror i området där attacken ska ha ägt rum. Smollett syns köra bil förbi platsen flera gånger innan han slutligen stannar och går ut. Skådespelaren säger att han ofta brukar köra runt på natten och röka marijuana i sin bil, rapporterar CBS.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons