Annons

Kändisar får pris för sin djuraktivism

Harry Styles, Daisy Ridley och Nicola Peltz Beckham får pris av djurrättsorganisationen Peta för att på olika sätt offentligt ha tagit ställning för djurs rättigheter under året.
Nöje • Publicerad 3 december 2022
Harry Styles belönas för att han offentligt proklamerat att han inte äter kött. Arkivbild.
Harry Styles belönas för att han offentligt proklamerat att han inte äter kött. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP

Den nyligen Grammybelönade artisten Harry Styles får pris för "bästa virala ögonblick för djur" efter att han påpekat att han inte äter kött när en chicken nugget kastades upp på scenen under en konsert på Madison Square Garden i New York, skriver Hollywood Reporter.

Star Wars-skådespelaren Daisy Ridley belönas för att hon i ett brev uppmanat University of Massachusetts Amherst att sluta utföra experiment på silkesapor. Enligt djurrättsorganisationen fick Ridley kännedom att universitetet dödade apor som uppkallats efter Star wars-karaktärer, inklusive Ridleys rollkaraktär Rey.

Annons

Nicola Peltz Beckham, gift med fotbollslegendaren David Beckhams son Brooklyn, får pris för att hon på sociala medier delat med sig om att paret adopterat en hund. Hon uppmanar också dem av sina 2,7 miljoner följare som har möjlighet att adoptera eller ta en fosterhund.

Andra nominerade i år var Kourtney Kardashian och Travis Barker, Bella Hadid, Hailey Bieber, Jimmy Fallon, prins Harry, Meghan Markle och Drew Barrymore.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons