Annons

Kate Bush klättrar vidare på topplistorna

Musik • Publicerad 11 juni 2022
Kate Bushs låt "Running up that hill" från 1985 fortsätter sitt segertåg på topplistorna. Arkivbild.
Kate Bushs låt "Running up that hill" från 1985 fortsätter sitt segertåg på topplistorna. Arkivbild.Foto: Trevor Leighton/AP/TT

"Running up that hill" av Kate Bush intar denna vecka andraplatsen på den brittiska singellistan. Det är en placering högre än den tredjeplats den nådde då den första gången släpptes 1985, skriver The Guardian.

Anledningen till det nyväckta intresset för låten, som finns med på Bushs album "Hounds of love", förklaras med att den har en framträdande roll i den fjärde säsongen av tv-serien "Stranger things".

Annons

"Så fantastiskt! Det är svårt att ta in hur snabbt det hela har hänt sedan de första avsnitten av den nya säsongen av 'Stranger things' släpptes. Det finns så många unga människor som älskar serien och som nu upptäcker låten för första gången", skriver den brittiska artisten på sin hemsida.

Enligt The Guardian är "Running up that hill" nu den mest strömmade låten i världen och också den första av Bushs låtar som har tagit sig in på den amerikanska tio-i-topp-listan.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons