Annons

Kate Middleton lanserar corona-projekt

Fotografi • Publicerad 7 maj 2020
Kate Middleton, hertiginna av Cambridge, vill att britterna ska dokumentera vardagen under coronapandemin. Arkivbild.
Kate Middleton, hertiginna av Cambridge, vill att britterna ska dokumentera vardagen under coronapandemin. Arkivbild.Foto: Frank Augstein

Kate Middleton, hertiginnan av Cambridge, lanserar ett fotoprojekt relaterat till coronapandemin i Storbritannien. Enligt nyhetsbyrån Reuters uppmanar hon britterna att fotografera vardagen i bilder och det arbete som "hjälpare och hjältar" lägger ned när samhället till stora delar är stängt.

Projektet, som har fått titeln "Hold still", arrangeras av National Portrait Gallery i London. Tanken är att de insamlade bilderna bland annat ska ge en bild av hur människor mår under den tid då de i princip har varit begränsade till ett liv i hemmet.

Annons

Kate Middleton, som själv är en hängiven amatörfotograf, menar att många av de fotografier som har förmedlats under coronapandemin är otroligt starka.

– Vissa bilder är fruktansvärt sorgliga eftersom de visar den mänskliga tragedin i den här pandemin och andra bilder är upplyftande eftersom de visar hur människor arbetar tillsammans för att skydda dem som är mer sårbara, säger hon.

I urvalet av bilder till "Hold still" kommer känsla och upplevelse att premieras snarare än teknik, framhåller National Portrait Gallery.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons