Annons

Keyyo dansar med Irving: "Nervös"

Den här veckan får "Let's dance"-paren sällskap på dansgolvet – av juryn. Kristina "Keyyo" Petrushina dansar med Tony Irving.
Musik • Publicerad 7 maj 2021
Kristina "Keyyo" Petrushina dansar med Tony Irving i veckans "Let's dance". Arkivbild.
Kristina "Keyyo" Petrushina dansar med Tony Irving i veckans "Let's dance". Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT
Filip Lamprecht dansar med Ann Wilson när jurymedlemmarna kliver ut på dansgolvet i veckans "Let's dance". "Jag hade inte en tanke i världen att komma så här långt, jag är överlycklig, förvånad och förvirrad samtidigt", säger han. Arkivbild.
Filip Lamprecht dansar med Ann Wilson när jurymedlemmarna kliver ut på dansgolvet i veckans "Let's dance". "Jag hade inte en tanke i världen att komma så här långt, jag är överlycklig, förvånad och förvirrad samtidigt", säger han. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT
Anis Don Demina dansar med Dermot Clemenger i veckans "Let's dance". Arkivbild.
Anis Don Demina dansar med Dermot Clemenger i veckans "Let's dance". Arkivbild.Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

Lagom till semifinalen får juryn lämna sina vanliga sittplatser och kliva ut på dansgolvet. Varje danspar tilldelas en av juryns medlemmar och Keyyo berättar att hon blev "lite rädd" när det avslöjades att Tony Irving skulle bli hennes extrapartner.

– Jag var nervös att det skulle vara han. Samtidigt hoppades jag det någonstans, eftersom han är så pass vass och hård. Och man tror inte det, men han är världens nallebjörn, säger hon och fortsätter:

Annons

– Trots att vi är unga hinner vi inte med i hans tempo, han har ett jävlar anamma i sig.

Kom tillbaka i tävlingen

Keyyo åkte ut ur programmet för två veckor sedan – men efter att Carola Häggkvist hoppade av fick den 24-åriga komikern komma tillbaka. Tittarna röstade henne sedan vidare till semifinalen.

– Jag har varit så ödmjuk inför att vara i danssalen ännu en vecka med Hugo (Gustafsson) och få öva in danser, jag ska njuta så länge det går, säger hon.

Filip Lamprecht och Linn Hegdal dansar med Ann Wilson. Alla par kommer även att göra en "revanschdans" – där de får en ny chans på en dans från tidigare under säsongen. Filip Lamprecht ska göra ett nytt försök på samban från Disneytema-avsnittet.

– Det är nervöst men jag är väldigt taggad. Det var den här dansen jag hade lite svårt med och det är skönt att få en chans på den igen och visa att man tar åt sig av juryns kritik, säger han.

Är ett par

Men det är inte bara dansen som Filip Lamprecht har kämpat med under den här säsongen. Hans "Let's dance"-resa har också präglats av rykten om att han och flickvännen Peg Parnevik ska ha gjort slut – något han återigen dementerar för TT. Lamprecht tror däremot inte att ryktesspridningen har påverkat honom på något prestationsplan.

– Vi har ändå varit offentliga ett tag och det har funnits spekulationer, folk vill anta saker. Vi vet hur läget är, det kommer inte att påverka oss och vi kommer inte att lägga energi på det, säger han.

Anis Don Demina och hans danspartner Katja Luján Engelholm kommer att dansa paso doble med Dermot Clemenger.

– Det är så sjukt när det kommer in någon i danssalen som har 40 års erfarenhet. Det är lika naturligt för honom att dansa, som det är för mig att gå. Sedan är det en helt annan utmaning att dansa triodans, säger Anis Don Demina.

Han berättar att andra prövningar i veckan är att hålla nerverna i styr, och samtidigt orka med dansen rent fysiskt. Samtidigt gläds han över framgångarna.

Annons

– Jag har personligen alltid vågat tro på mig själv, och jag vill bevisa för folk att ingenting är omöjligt. Trots att jag är överviktig och allt har jag dansat mig fram med höga poäng och tagit mig till semin, säger han.

Fakta: Veckans danser

1. Anis Don Demina och Katja Luján Engelholm (paso doble och quick step)

Ring: 099-41401

Sms: ANIS till 72400

2. Kristina "Keyyo" Petrushina och Hugo Gustafsson (jive och samba)

Ring: 099-41402

Sms: KEYYO till 72400

3. Filip Lamprecht och Linn Hegdal (rumba och samba)

Ring: 099-41403

Sms: FILIP till 72400

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons