Annons

Konsertsatsningen på kungens slott fortsätter

Måns Zelmerlöw, Jill Johnson och Mikael Wiehe. Det är några av artisterna som uppträder på Sollidens slott i sommar. Sammanlagt blir det nio konserter i slottsmiljön.
Musik • Publicerad 17 december 2021
Måns Zelmerlöw är en av de artister som uppträder på Sollidens slott sommaren 2022. Arkivbild.
Måns Zelmerlöw är en av de artister som uppträder på Sollidens slott sommaren 2022. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT
I somras framträdde bland andra Carola på Sollidens slott. Då besöktes konserten av kung Carl XIV Gustaf och drottning Silvia och flera av de yngre medlemmarna av kungafamiljen. Pressbild.
I somras framträdde bland andra Carola på Sollidens slott. Då besöktes konserten av kung Carl XIV Gustaf och drottning Silvia och flera av de yngre medlemmarna av kungafamiljen. Pressbild.Foto: Fototjänster i Kalmar

Sommaren 2021 var första gången som Sollidens slott på Öland stod som arrangör för ett stort antal sommarkonserter. Då var publiktaket begränsat till 500 personer på grund av pandemirestriktioner – och även 2022 behålls det lilla intima formatet vid scenen strax utanför slottsparken.

I ett pressmeddelande konstaterar verksamhetschefen Carolina Thaysen att kungafamiljen själva haft glädje av konserterna.

Annons

"Kungafamiljen är mycket nöjd, både med konserterna och mottagandet. Familjen besökte flera av konserterna och träffade artisterna", säger hon.

Sommarens konserter: 9/7 Måns Zelmerlöw, 13/7 Jill Johnson, 15/7 Niklas Strömstedt, 20/7 Bo Kaspers orkester, 22/7 Arvingarna, 27/7 Sven-Ingvars, 6/8 The Boppers, 11/8 Mikael Wiehe, 13/8 Hasse Andersson.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons