Annons

Konst på enorma skärmar

Kultur • Publicerad 3 november 2020
Performancekonstnären Marina Abramovic är en av dem som ska visas på en enorm digital skärm i London.
Performancekonstnären Marina Abramovic är en av dem som ska visas på en enorm digital skärm i London.Foto: Sören Andersson/TT

Verk av konstnärer som Marina Abramovic ska visas på vad som kallas de största digitala skärmarna i världen, i London nästa år. Det rör sig om en skärm på 2000 kvadratmeter, som ska sättas upp nära Tottenham Court Road tunnelbanestation, skriver The Guardian. Kuratorn Marco Brambilla kallar upplösningen så verklighetstrogen att skärmen ser ut som ett fönster.

Konstinstallationen är en del av en kostsam utveckling av Denmark Street i centrala London, som förut befann sig i hjärtat av stadens musikscen, och där man nu planerar för bland annat nya restauranger och en stor lokal för livemusik.

Inte bara konst ska visas på skärmarna – där ska också synas reklam. Men bland de konstnärer som hittills är klara för projektet syns bland andra Marina Abramovic, i verket där hon dör sju gånger i olika kvinnliga operaroller. Även Bruce Conners film "Crossroads" ska visas, med inte tidigare visat fotomaterial på en amerikansk vätgasbomb från 1946.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons