Annons

Kulturkrockar och skratt i Viaplays "Suedi"

Film • Publicerad 3 november 2020
Claudia Galli Concha, Kardo Razzazi och Agnes Lindström Bolmgren i "Suedi". Pressbild.
Claudia Galli Concha, Kardo Razzazi och Agnes Lindström Bolmgren i "Suedi". Pressbild.Foto: Johan Paulin/Viaplay Sverige

Sent nästa år är det premiär för Viaplays nya långfilm "Suedi", en komedi med bland andra Kardo Razzazi, Agnes Lindström Bolmgren, Suzanne Reuter och Johan Ulveson i rollistan.

Handlingen kretsar kring Mahmut (Razzazi) som av en slump kommer över 30 miljoner kronor och sedan beslutar sig för att förverkliga sin dröm: Att bli sedd som en svensk. En riktig "suedi".

Annons

Han tar namnet Sebastian, hyr ett fint radhus på Lidingö, köper en Volvo och planerar snart bröllop med flickvännen Isabelle (Lindström Bolmgren). Men problemen hopar sig när det visar sig att alla pengar är gamla 500-kronorssedlar som är på väg att bli ogiltiga.

Filmen bygger till stor del på regissören Manuel Conchas liv.

"Jag är förortskillen som gifte mig med tjejen från Solsidan, så jag vet precis hur det är att kliva in i miljöer där man tror att det förväntas något speciellt av en, hur lätt det är att gå vilse då och hur otroligt komiska situationer som kan uppstå", säger han i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons