Annons

Kulturnatt på 63 olika ställen i stan

Har ni sett en katt som ska välja bland lite för många strömmingar? Den blir konfunderad och kan knappt bestämma sig. Lite så är känslan inför Kulturnattens flera hundra olika programpunkter på 63 ställen.
Växjö • Publicerad 24 januari 2019

Strategierna kan vara två: antingen går man runt på stan på lördag och hamnar där man hamnar. Eller så kryssar man för i förväg i broschyren och strukturerar sin kväll. Välj strategi efter din läggning och personlighet.

Är du intresserad av kultur i allmänhet och medier i synnerhet, kan du ta dig till Smålandsposten vid klockan fyra. Där bjuds det på tre programpunkter:

Annons

Kultur- och nöjesredaktör Marie Magnusson spelar in sin livepodd ”Bokstavligt talat”, med en hemlig gäst.

Därefter bjuds det på film: Redaktör Per Hägred och fotograf Lars-Göran Rydqvist har sammanställt en årskrönika för 2018.

Kristina Bingström, t f chefredaktör på Smålandsposten.
Kristina Bingström, t f chefredaktör på Smålandsposten.Foto: Lars-Göran Rydqvist
”De två första punkterna är lite för att visa att Smålandsposten är så mycket mer än en papperstidning. Och sen samtalar vi om var Smålandsposten står och vart vi är på väg.”

Och till sist har t f chefredaktör Kristina Bingström och marknadschef Jens Pehrson ett samtal med varandra och publiken om Smålandspostens framtid.

– De två första punkterna är lite för att visa att Smålandsposten är så mycket mer än en papperstidning. Och sen samtalar vi om var Smålandsposten står och vart vi är på väg, säger Kristina Bingström.

– Många vill nog veta hur vi ser på papperstidningens framtid och detta kommer vi att resonera om.

För övrigt är det en kväll (och eftermiddag) späckad med jazz, dans, eldshower, föreläsningar, utställningar, domkyrkoguidning, körsång, vinprovning, folkdans, dockteater... nej, det är bäst att du skaffar dig broschyren. Den finns till exempel på biblioteken. Du kan också gå in på Växjö kommuns hemsida och se programmet.

En sak till bör nämnas. Längst bak i broschyren finns några sidor, fyndigt titulerade Kulturknatten. Där är de aktiviteter samlade som speciellt har barnen som målgrupp. Som exempel bjuds det på barnteater på Norrtullsskolan och knattebio på Palladium.

Arne NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons