Annons

La Scala-säsongen skjuts upp till februari

Musik • Publicerad 11 november 2020
La Scala öppnade igen i juli efter att ha varit stängt i fyra månader, då med restriktioner och avstånd mellan besökarna. Arkivbild.
La Scala öppnade igen i juli efter att ha varit stängt i fyra månader, då med restriktioner och avstånd mellan besökarna. Arkivbild.Foto: Antonio Calanni/AP/TT

Ett av världens mest berömda operahus, La Scala i Milano, skjuter upp sin premiär den 7 december till februari. Datumet är traditionstyngt och vanligtvis startpunkt för operahusets säsong med stor galapremiär och glädjeyra i staden. Årets säsong skulle ha öppnats med en föreställning av "Lucia di Lammermoor", en opera av Gaetano Donizetti från 1835.

Enligt nyhetsbyrån APA är flera av musikerna i symfoniorkestern sjuka i covid-19. Operahuset har nu varit stängt under två veckor. Under våren höll institutionen stängt under fyra månader på grund av den ökade smittspridningen i Lombardiet.

Sedan i fredags har Lombardiet infört karantän med totalt utegångsförbud, skriver APA. Alla teatrar och konserthus är stängda i hela Italien sedan den 26 oktober.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons