Annons

Lagom spänning till kaffet en avspänd söndagsmorgon

Ljuvlig natur, trevliga människor och lagom spännande mordgåtor. Carin Hjulström lyckas med cosy crime och lovar fortsättning.
Bokrecension • Publicerad 11 juni 2022
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Carin Hjulströms serie ”Säbyholms gröna fingrar” blir minst tre delar till.”Ett lik för mycket” är den tredje boken i serien.
Carin Hjulströms serie ”Säbyholms gröna fingrar” blir minst tre delar till.”Ett lik för mycket” är den tredje boken i serien.Foto: Gabriel Liljevall
Cosy crime

Ett lik för mycket

Författare: Carin Hjulström

Förlag: Forum

Carin Hjulströms serie ”Säbyholms gröna fingrar” kan bli en riktig långkörare. Hon är framme vid tredje boken och lovar i efterordet minst tre delar till. Fint! För precis som i tv-serien om morden i Midsomer är det miljön, tempot och huvudpersonerna man gärna följer.

Visst, man blir nyfiken på vem som mördade den gravida elitsoldaten och varför hon blev begravd på ett så makabert ställe. Klart man undrar vad det är för jättehund som överfaller folk i skogen, och hur kan en polis ha råd med en stor herrgård? Vad hände med det stora knarkpartiet?

Annons

Men minst lika intressant är det om Siri Ehrensvärd ska återvända till sitt liv som skådespelare eller fortsätta bygga upp sin handelsträdgård tillsammans med sin småkriminelle brorson Anton. Och hur går det med hennes kärlekshistoria med Olle, traktens polis?

Charmen i serien ligger i de hänförda naturbeskrivningarna och att det är trevliga, vanliga människor som Hjulström beskriver. Undertiteln ”cosy crime” passar bra. Trots titeln är ”Ett lik för mycket” en bok man gärna läser till kaffet en avspänd söndagsmorgon. Och crime-gåtorna? Lika lagom spännande som Melodikrysset.

Bokomslag, "Ett lik för mycket".Författare: Carin Hjulström
Bokomslag, "Ett lik för mycket".Författare: Carin Hjulström
”Lika lagom spännande som Melodikrysset.”
Inger MelinSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons