Annons

Lena Ph:s låt blir till tv-serie – med Lena Ph

Lena Philipssons låt "På gatan där jag bor" ligger till grund för en ny dramaserie på Viaplay – där Lena Philipsson själv spelar huvudrollen.
Tv • Publicerad 7 september 2022
Lena Philipsson. Arkivbild.
Lena Philipsson. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Projektet bygger på en idé från manusförfattaren Mikael Newihl, som skräddarsydde huvudrollen åt Philipsson. Balladen är skriven av Orup och gavs ut som singel 2005.

– Han hade snöat in på den här låten och den inspirerade honom till den här serien. Han frågade om jag var intresserad och det tyckte jag lät jättekul. Jag blev lite paff över att det just var "På gatan där jag bor" som hade inspirerat honom. Det är ju inte en ny låt direkt.

"Ingen komedi"

Annons

Serien visas i sex avsnitt och Philipsson beskriver den som ett renodlat drama.

– Den är inte skriven som något slags komedi, det är lite mer på allvar. Jag spelar en karaktär som har bott sedan 17 år i samma villaområde. Min make har gått bort och grannskapet har hjälpt väldigt mycket. Nu har jag träffat en ny man och vågar inte riktigt säga det.

"Kasta mig ut"

Någon skådespelardebut blir det inte för Philipsson, som bland annat varit med i en SVT-julkalender. Men hon är ändå nervös inför inspelningen som börjar på måndag.

– De andra är riktiga skådisar, det är egentligen bara jag som inte är det. För min egen del känns det både spännande och lite läskigt. Samtidigt är jag väldigt glad över att få en sådan här fråga och jag kommer att kasta mig ut och göra mitt bästa.

"På gatan där jag bor" har premiär på Viaplay under nästa år.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons