GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Leyla McCalla hedrar Haitis martyrer

Skivrecension • Publicerad 4 maj 2022
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Folk

Leyla McCalla

Album: Breaking the thermometer

Skivbolag: Anti-

Leyla McCalla följer upp sitt fenomenala protestalbum ‘’The capitalist blues’’ med ett mer personligt projekt. På ‘’Breaking the thermometer’’ undersöker hon sina haitiska rötter med en historisk studie av folkets demokratiska fyrtorn: Radio Haiti. Radiostationen som, med dödliga konsekvenser, trotsade årtionden av tyranni under bland annat Papa Docs regim.

Egna minnen och reflektioner blandas med intervjuer och stationens arkivmaterial för att måla upp ett porträtt av en nation och ett folk som aldrig tilläts blomma ut. Utöver berättandet får vi också ständiga påminnelser om vilken exceptionell sångerska och musiker Leyla är. Konceptet kräver sin plats, men den musikaliska skönheten står inte i skuggan för det.

Alexander ForslundSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.