Annons

"Lightyear" förbjuds i Förenade Arabemiraten

Nöje • Publicerad 13 juni 2022
"Lightyear" förbjuds på grund av en kyss mellan två kvinnofigurer. Pressbild.
"Lightyear" förbjuds på grund av en kyss mellan två kvinnofigurer. Pressbild.Foto: Disney/Pixar

I veckan är det världspremiär för den nya animerade familjefilm "Lightyear" som handlar om rollfiguren Buzz Lightyear från Disneys och Pixars populära "Toy story"-filmer – men inte i Förenade Arabemiraten där filmen nu förbjuds från att visas.

Landets myndighet för ungdom och kultur har meddelat att "Lightyear" förbjuds eftersom den "kränker landets riktlinjer vad gäller medieinnehåll", detta då filmen innehåller en scen där två animerade kvinnofigurer kysser varandra.

Annons

Förenade Arabemiraten är, i likhet med många anda länder i Mellanöstern, en muslimsk nation som förbjuder samkönade relationer. Straffet är fängelse i mellan 10 och 14 år.

"Lightyear" har en budget på 200 miljoner dollar och har premiär i Sverige på onsdag. Filmen väntas bil kassako och dra in 100 miljoner dollar redan under premiärveckan.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons