Annons

Livesänd kvalvecka i årets "Idol"

När "Idol"-säsongen drar i gång senare i augusti blir det med en del förändringar och nya moment.
Nöje • Publicerad 12 augusti 2022
Anis Don Demina fungerar som sidekick till programledaren Pär Lernström. Årets jury består av Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Katia Mosally och Anders Bagge. Pressbild.
Anis Don Demina fungerar som sidekick till programledaren Pär Lernström. Årets jury består av Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Katia Mosally och Anders Bagge. Pressbild.Foto: Magnus Ragnvid

Den kanske mest märkbara är att kvalen då deltagarna tävlar om de sista platserna till fredagsfinalerna samlas i en stor kvalvecka som livesänds under flera dagar i Kungsträdgården i Stockholm.

"Det blir mer nerv och mer artisteri på riktigt när Idolerna får möta publiken direkt. Jag ser fram emot att välkomna alla till Kungsträdgården", säger programledaren Pär Lernström i ett pressmeddelande.

Annons

Momentet "Idolraketen" kommer tillbaka men nytt för i år är att tittarna söker via Tiktok genom att skicka in videor för att bli den sista deltagaren att komma till kvalveckan. Nytt är också att fredagsfinalerna blir längre. I pressmeddelandet skriver man även att man siktar på att hålla världens hittills största "Idol"-final i slutet av säsongen.

Bland nya utmaningar som de tävlande ställs inför finns "Sista steget", som spelas in i helgen på musikfestivalen Way Out West i Göteborg. Där ska deltagarna framföra duetter och visa att de kan lyfta både sig själva och varandra och i ”Beskedet” som kommer sändas direkt efter i ett dubbelavsnitt berättar juryn vilka deltagare som gått vidare i tävlingen.

Programledare är Pär Lernström och Anis Don Demina agerar side-kick. Juryn består av Anders Bagge, Kishti Tomita, Alexander Kronlund och Katia Mosally.

Premiär för programmet är den 22 augusti på TV4 Play och TV4.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons