Annons

Fler satsar på klimatsmarta konserter

Musik • Publicerad 7 augusti 2022
Lukas Forchhammer i den danska gruppen Lukas Graham spelade för 35|000 personer. Konserten var driven av batterier. Arkivbild.
Lukas Forchhammer i den danska gruppen Lukas Graham spelade för 35|000 personer. Konserten var driven av batterier. Arkivbild.Foto: Helle Arensbak/Ritzau/TT

Konserter kan blir mer miljövänliga. I veckan gjorde den danska gruppen Lukas Graham två utomhuskonserter drivna av batterier som var uppladdade med hjälp av vindkraft, rapporterar DR. Pop-gruppen Lukas Graham är känd för världshits som "7 years" och "Take the world by storm".

Den svenska festivalen Hudikkalaset som nyligen hölls, var också helt batteridriven, detta meddelade festivalen via sociala medier. På festivalen spelade bland andra Veronica Maggio och Miriam Bryant.

Lukas Grahams klimatanpassade Danmarksturné är ett samarbete med ett vindkraftsföretag. Enligt företaget minskar koldioxidutsläppen från själva scenen med 98,5 procent, jämfört med konserter drivna av dieselgeneratorer, som är det vanligaste för utomhuskonserter.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons