GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Malena Ernman till klimatfestival

Malena Ernman ska uppträda på Järna Festival Academy. Arkivbild.
Malena Ernman ska uppträda på Järna Festival Academy. Arkivbild.
Foto: Christine Olsson/TT

Klimatsorg står i fokus när Järna Festival Academy samlar några av Sveriges främsta musiker, musikstudenter och föreläsare i årets festival i Kulturhuset i Ytterjärna.

Tanken är att konserter, föreläsningar och samtal ska bidra till att bearbeta den sorg som följer av klimatkrisen.

Med hjälp av musiken bearbetas de fem stadierna av sorg; förnekelse, ilska, förhandling, depression och acceptans. På programmet finns bland andra Malena Ernman, Pella Thiel, Birger Schlaug, Björn Wiman och Torleif Thedéen.

Festivalens grundare är de internationellt hyllade solisterna Jakob Koranyi och Peter Friis Johansson. De vill visa att det går att arrangera en kvalitativ festival utan att orsaka skador på miljön. Därför anlitas endast artister som går med på att deras medverkan inte får orsaka några fossila resor.

Festivalen ska kunna upplevas live och digitalt och äger rum den 2–10 juli.

Läs mer