Annons

"Mamma Mia" till Malmö och Dalhalla

Musik • Publicerad 2 februari 2023
1999 hade musikalen "Mamma Mia!" premiär i London. I sommar ges den på Mölleplatsen i Malmö och på Dalhalla i Rättvik. Arkivplats.
1999 hade musikalen "Mamma Mia!" premiär i London. I sommar ges den på Mölleplatsen i Malmö och på Dalhalla i Rättvik. Arkivplats.Foto: Bertil Ericson/TT

Musikalen "Mamma Mia!" lämnar London i sommar för en turné till bland annat Malmö och Rättvik. På båda platserna framförs musikalen dessutom utomhus, i Malmö på Mölleplatsen (27 till 30 juli), och i Rättvik (4 till 6 augusti) på Dalhalla.

24 år har gått sedan musikalen hade premiär i London 1999. Enligt pressmeddelandet från Live Nation har den sedan dess setts av mer än 65 miljoner människor i 50 produktioner. Uppsättningen som kommer till Sverige i sommar är producerad av Judy Craymer, Richard East och Björn Ulvaeus.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons