Annons

Manusstrejken fortsätter på obestämd tid

Det första mötet på tre månader mellan parterna i Hollywoods manusstrejk utmynnade inte i någonting, skriver Deadline.
Nöje • Publicerad 5 augusti 2023
Strejken i Hollywood har ingen lösning i sikte. På bilden strejkande medlemmar i manusförfattarnas fackförbund.
Strejken i Hollywood har ingen lösning i sikte. På bilden strejkande medlemmar i manusförfattarnas fackförbund.Foto: Richard Shotwell/AP/TT

Parterna i den pågående strejken bland amerikanska manusförfattare möttes för första gången sedan i maj, för att diskutera möjligheten att inleda nya förhandlingar.

Branschorganisationen Alliance of motion picture and television producers (AMPTP) hade begärt mötet med fackförbundet Writers guild of America, som företräder manusförfattarna.

Annons

"Just nu finns det ingen överenskommelse kring detta, eftersom AMPTP säger att man behöver prata med sina medlemmar i filmbolaget innan vi går vidare", skriver fackförbundet i ett uttalande.

Manusförfattare i USA gick ut i strejk mot de låga arvodena den 2 maj i år och den 13 juli följde skådespelarna efter. Flera stora Hollywoodfilmer har lagts på is på grund av strejken och premiärer skjutits upp.

I ett meddelande till sina medlemmar skriver fackförbundet att strejken nu fortsätter på obestämd tid.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons