Annons

Massiv brand förstörde ”Peaky blinders”-fabrik

Tv • Publicerad 4 mars 2022
Släckningsarbetet av fabriksbyggnaden Dalton Mills, som är inspelningsplats för både "Peaky blinders" och "Downton Abbey" började under torsdagseftermiddagen och pågick fortfarande på fredagsmorgonen.
Släckningsarbetet av fabriksbyggnaden Dalton Mills, som är inspelningsplats för både "Peaky blinders" och "Downton Abbey" började under torsdagseftermiddagen och pågick fortfarande på fredagsmorgonen.Foto: Danny Lawson/PA/TT

En brand bröt under torsdagseftermiddagen ut i Dalton Mills, den nedlagda West Yorkshire-fabriken, som används i tv-serierna "Downton Abbey" och "Peaky blinders", skriver Variety.

Hela byggnaden övertändes och fler än 20 räddningsenheter deltog i släckningsarbetet enligt räddningstjänsten som uppmanade allmänheten att hålla sig borta från området och hålla dörrar och fönster stängda.

Annons

Fabriken, som byggdes 1869, är inspelningsplats för vissa scener både i "Downton Abbey" och "Peaky blinders" och förekommer också i BBC-dramat ”The great train robbery” och i filmen ”The Limehouse Golem” från 2016, med bland andra Bill Nighy på rollistan.

Hur branden startade eller om någon inspelning pågick är inte känt, men det sista av släckningsarbetet pågick fortfarande vid 8-tiden lokal tid på fredagsmorgonen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons