Annons

Maxida Märak och Joy spelar på klimatkonsert

Musik • Publicerad 2 augusti 2022
Maxida Märak på en Fridays for Future-demonstration i Stockholm i juni. Arkivbild.
Maxida Märak på en Fridays for Future-demonstration i Stockholm i juni. Arkivbild.Foto: Meli Petersson Ellafi/TT

Klimatkonserten Climate Live ägde rum i Kungsträdgården i Stockholm i oktober i fjol, med Greta Thunberg som talare och bland andra First Aid Kit och Victor Leksell på scenen.

Nu är initiativet tillbaka – den här gången i Göteborg, Linköping och Malmö. 19 augusti får Climate Live plats på Malmöfestivalen, 26 augusti på Linköping Stadsfest och 1 september på Göteborgskalaset.

Annons

De första artisterna släpps nu och bland dem finns Maxida Märak, Joy, Louise Hoffsten och Isak Danielson.

“Som same kommer jag från en kultur då vi aldrig tagit naturen för given, vi är de som måste anpassa oss. Inte tvärtom”, säger Maxida Märak, som spelar på konserterna i Göteborg och Malmö, i ett pressmeddelande.

Climate Live-konserterna kommer från den globala Fridays for Future-rörelsen, som inleddes med Greta Thunbergs skolstejk för klimatet 2018. Förutom artister kommer även klimatforskare och personer från klimatrörelsen att synas på scenerna.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons