Annons

Medlem i Bronski Beat död

Musik • Publicerad 9 december 2021

Steve Bronski, originalmedlem i 80-talsgruppen Bronski Beat, har avlidit, uppger BBC News. Trion hade en stor hit med låten "Smalltown boy" och en cover av Donna Summers "I feel love".

Han föddes som Steve Forrest i Glasgow och bildade gruppen 1983 tillsammans med Larry Steinbachek och sångaren Jimmy Somerville. Den sistnämnde skriver på Twitter om hur ledsen han blev över beskedet.

Bandets debutsingel "Smalltown boy" från 1984 är en syntklassiker, vars hbtq-tema berörde lyssnare över hela världen. Somerville lämnade senare bandet för att bilda The Communards men de båda andra medlemmarna fortsatte ända in på 90-talet. 2017 släpptes det första Bronski Beat-albumet på 22 år, med Steve Bronski som ende kvarvarande medlem. Larry Steinbachek avled samma år.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons