Annons

Mer mord och mörker för Kepler-frälsta

Välskrivet, spännande och väldigt våldsamt är omdömet från recensent Kerstin Bergman när Lars Kepler är tillbaka med bok nummer sju.
Bokrecension • Publicerad 29 oktober 2018
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Lars Kepler är en pseudonym för författarna Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril.
Lars Kepler är en pseudonym för författarna Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril.Foto: Thron Ullberg

Utomlands talas det ofta om att nordiska deckare är särskilt mörka och våldsamma. Detta är naturligtvis ingen generell sanning, men mörkast och våldsammast är nog ändå Lars Kepler. Och sjunde boken om poliserna Joona Linna och Saga Bauer, ”Lazarus”, är inget undantag – snarare tvärt om.

””Lazarus” är välskriven och spännande med högt tempo, mycket action och extremt våld.”

I Oslo och Rostock hittas brottslingar mördade efter att ha utsatts för ett extremt övervåld, och det visar sig att i båda fallen finns kopplingar till Joona Linna. Linnas misstankar ligger i linje med vad boktiteln antyder, men ingen tror honom förrän det är för sent. Än en gång är han och Bauer och deras närmaste måltavlor för en ofattbar ondska.

STOCKHOLM 20151012Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril är författarparet bakom pseudonymen Lars Kepler. Nu kommer de med nya boken "Playground" Foto: Jessica Gow / TT / Kod 10070
STOCKHOLM 20151012Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril är författarparet bakom pseudonymen Lars Kepler. Nu kommer de med nya boken "Playground" Foto: Jessica Gow / TT / Kod 10070Foto: Jessica Gow/TT
Annons

”Lazarus” är välskriven och spännande med högt tempo, mycket action och extremt våld. Då tidigare händelser i serien är högst relevanta för skeendet, rekommenderas den dock främst till redan Kepler-frälsta.

Kerstin BergmanSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons