Annons

Metalfestivalen tvingas neka publik

Nöje • Publicerad 2 augusti 2023
Metalfans från hela Europa trotsar lerkaoset på festivalområdet i Wacken i norra Tyskland.
Metalfans från hela Europa trotsar lerkaoset på festivalområdet i Wacken i norra Tyskland.Foto: Christian Charisius/DPA/AP
Bilar som kört fast i lerkaoset på festivalområdet får hjälp av traktorer att komma loss.
Bilar som kört fast i lerkaoset på festivalområdet får hjälp av traktorer att komma loss.Foto: Daniel Bockwoldt/AP

Den nordtyska metalfestivalen Wacken Open Air inleddes på onsdagen, men lerkaos på festivalområdet till följd av flera dygns regnande tvingade arrangörerna att neka en stor del av publiken tillträde.

Festivalbesökarna började ramla in redan under måndagen och tisdagen, men arrangörerna uppmanade då folk att stanna hemma i väntan på bättre väder. Trots det tog sig tusentals besökare till området och det skapades långa bilköer när bilar behövde bogseras bort med hjälp av traktorer.

Annons

På onsdagsmorgonen meddelade festivalledningen att maxtaket för besökare med tanke på väderförhållandena, 50 000 personer, hade nåtts. Man ansågs sig inte ha något annat val än att stänga området för fler av säkerhetsskäl.

Festivalen har sålt biljetter till 85 000 personer och de som nekas inträde kommer att få sina pengar återbetalade.

Fler än 200 konserter är planerade under festivalen med band som bland andra Iron Maiden och Megadeth.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons