Annons

Microsoft betalar spelskapare för demos

Spel • Publicerad 9 juni 2022
Microsoft slår ett slag för demoversioner av kommande spel. Pressbild.
Microsoft slår ett slag för demoversioner av kommande spel. Pressbild.Foto: Microsoft

Microsoft planerar att ge spelutvecklare betalt för att släppa demoversioner av sina kommande spel på Xbox prenumerationstjänst Game Pass.

Satsningen, som går under projektnamnet Moorcroft, är en reaktion på att pandemin satt stopp för spelmässor, där spelare kunde testa delar av framtida spel på mässgolven.

Annons

Att göra en demo kan vara kostsamt för utvecklare, då de ofta skapas i slutet av den mycket intensiva slutfasen av projektet.

– Vi förstår verkligen det, det är viktigt för oss att allt vi gör är till nytta för både skapare och spelare. Därför har vi strukturerat det så att utvecklare faktiskt får finansiell kompensation för spelet och faktiskt tjänar på det finansiellt, samtidigt som de får nytta av återkopplingen, säger Sarah Bond, som leder Xbox arbete med tredjepartsstudior, i ett videoklipp.

Microsoft avslöjar också att man samarbetar med Samsung för att göra det möjligt att spela strömmande spel på Game Pass direkt i Samsungs tv-apparater, utan att behöva konsol eller pc. Handkontrollen kopplas upp via bluetooth.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons