Annons

Misshandlade artist – svensk producent dömd

Hovrätten går på tingsrättens linje och dömer en framgångsrik svensk musikproducent för misshandel av sin dåvarande flickvän, en känd artist.
Nöje • Publicerad 5 maj 2023
Hovrätten går på tingsrättens linje och fastställer villkorlig dom och dagsböter för en känd svensk artist. Arkivbild.
Hovrätten går på tingsrättens linje och fastställer villkorlig dom och dagsböter för en känd svensk artist. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Producenten dömdes i tingsrätten 2021 till villkorlig dom för misshandel och skadegörelse till villkorlig dom och 60 dagsböter à 410 kronor. Hovrätten sänker dagsbotsbeloppet till 310 kronor kronor, men fastställer i övrigt den lägre rättens dom, skriver Aftonbladet.

Händelsen inträffade i augusti 2017 då producenten och artisten fortfarande var ett par. Kvinnan har i förhör sagt att hon till en början inte vågade anmäla sin dåvarande pojkvän.

Producenten, som är i 30-årsåldern, ligger bakom flera låtar som legat högt på de svenska topplistorna och har fått flera utmärkelser. Han har jobbat med flera kända svenska artister samt medverkat som låtskrivare i Melodifestivalen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons