Annons

Nasa: Cruise ska spela in film i rymden

Film • Publicerad 5 maj 2020
Tom Cruise, här i en scen från "Mission impossible: Fallout", ska åka upp till rymden och göra film. Arkivbild.
Tom Cruise, här i en scen från "Mission impossible: Fallout", ska åka upp till rymden och göra film. Arkivbild.Foto: Paramount Pictures/AP/TT

Hollywoodstjärnan Tom Cruise har tröttnat på det jordiska och tänker därför bege sig ut bland de andra stjärnorna för att arbeta.

Den amerikanska rymdstyrelsen Nasa bekräftar Cruises planer.

Annons

"Nasa ser fram emot att jobba tillsammans med Tom Cruise på en film ombord på Internationella rymdstationen. Vi behöver populär medier för att inspirera en ny generation ingenjörer och forskare till att göra Nasas ambitiösa planer till verklighet", skriver Nasachefen Jim Bridenstine på Twitter.

Bridenstine bjuder inte på ytterligare detaljer om projektet, som till exempel handling eller vem, vilka eller vad Tom Cruise ska spela mot. Men Nasas bekräftelse följer uppgifter från Deadline som gjort gällande att Cruise och Space X- och Teslaentreprenören Elon Musk ska samarbeta på vad som kommer att bli den första långfilmen inspelad i rymden.

Den kommande filmen befinner sig än så länge i planeringsstadiet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons