Annons

Nicolas Cage spelar sig själv i actionkomedi

Film • Publicerad 14 december 2021
Nicolas Cage spelar sig själv i en actionkomedi som utspelar sig på Mallorca. Pressbild.
Nicolas Cage spelar sig själv i en actionkomedi som utspelar sig på Mallorca. Pressbild.Foto: Lionsgate

Kreativiteten går på sparlåga och pengarna är slut. När skådespelaren "Nick Cage" i erbjuds en miljon dollar för att vara med på en födelsedagsfest på Mallorca för en maffiaboss och stort Cage-fan, spelad av Pedro Pascal, tvingas han av sin agent att tacka ja.

Och sedan går saker, som de så ofta gör i actionkomedier, över styr. I "The unbearable weight of massive talent" rekryteras Cage av en CIA-agent (Tiffany Haddish) och tvingas leva upp till myten om sig själv och förkroppsliga sina mest berömda filmkaraktärer för att rädda sig själv och sin familj.

Annons

Filmen har premiär i april bästa år, och om att spela en påhittad version av sig själv säger Cage till Entertainment Weekly :

– Jag var inte så exalterad över idén att spela mig själv, men när Tom (regissören och manusförfattaren Tom Gormican) skickade manuset till mig påminde Nicky mig lite om Jerry Lewis Buddy Love i "Dr Jäkel och mr Hyde". Jag har alltid beundrat vad han gjorde med den filmen. För mig stjäl Nicky showen, säger Nicolas Cage.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons