Annons

Nintendo-nöjespark öppnar i USA

Nöje • Publicerad 3 juni 2022
2023 öppnar nöjesparken Super Nintendo World i Hollywood. Bilden är från den japanska versionen av parken i Osaka, Japan. Arkivbild.
2023 öppnar nöjesparken Super Nintendo World i Hollywood. Bilden är från den japanska versionen av parken i Osaka, Japan. Arkivbild.Foto: AP/TT

Om allt går enligt planerna slår den amerikanska versionen av nöjesparken Super Nintendo World nästa år upp portarna på Universal studios i Hollywood, enligt techsajten The Verge.

Än så länge har inget datum spikats, men enligt ett pressmeddelande från Universal Studios planeras invigningen till början av 2023.

Annons

2021 öppnade ett Super Nintendo World i den japanska staden Osaka efter att ha försenats ett antal gånger på grund av coronapandemin.

Här finns bland annat en bergochdalbana i Mario Kart-tappning, som använder sig av "augmented reality", förstärkt verklighet, för att åkarna ska kunna tävla med varandra medan de åker.

Enligt BBC finns också planer för att bygga ytterligare nöjesparker med Nintendo-tema i såväl Orlando i den amerikanska delstaten Florida som i Singapore.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons