Annons

Norsk stjärndirigent inleder Göteborgsoperans höst

Musik • Publicerad 8 augusti 2022
När Göteborgsoperan inleder sin höstsäsong den 14 augusti är det den norska stjärndirigenten Tabita Berglund som håller i taktpinnen. Arkivbild.
När Göteborgsoperan inleder sin höstsäsong den 14 augusti är det den norska stjärndirigenten Tabita Berglund som håller i taktpinnen. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Norska dirigenten Tabita Berglund intar scenen och leder Göteborgsoperans orkester och operasolisterna Ida Falk Winland och Mats Persson när höstsäsongen drar igång den 14 augusti.

33-åriga Tabita Berglund, som beskrivits både som en superbegåvning och stjärndirigent, har belönats med Neeme Järvi-priset av Gstaad Conducting Academy 2018 och har, utöver nordiska uppdrag, dirigerat Royal Scottish National Orchestra och symfoniorkestrar bland annat i Spanien, Frankrike och Österrike.

Konserten inleds med ”Svit ur Bergakungen”, av 150-årsjubilerande Hugo Alfvén och avslutas med finländske Jean Sibelius populära ”Symfoni nr 5”.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons