Annons

Norska Melodifestivalen bjuder in släppta låtar

Inför Melodifestivalen 2024 inför Norge en stor regeländring: Alla norska låtar utgivna efter 1 september i höst får tävla. Det betyder att även musik som redan har nått publiken kan vara med.
Melodifestivalen • Publicerad 9 juni 2023
Alessandra Mele representerade Norge under Eurovision Song Contest i Liverpool. Arkivbild.
Alessandra Mele representerade Norge under Eurovision Song Contest i Liverpool. Arkivbild.Foto: Heiko Junge

"Syftet är att öppna ett större fönster för att fler bra låtar och artister ska kunna vara med", skriver NRK i ett pressmeddelande.

Fram tills nu har Norge haft samma regler som Sverige: Bara helt nya låtar har fått vara med i Melodi Grand Prix som tävlingen heter i Norge. Men i höst kan publiken redan i september börja spekulera i vilka låtar som kan bli aktuella i tävlingen.

Annons

Enligt NRK kommer nyordningen ge fansen möjlighet att utöva påtryckningar både på artister och arrangörer om att vissa låtar ska vara med i tävlingen.

Ändringen är i linje med de nya internationella reglerna för Eurovision Song Contest som arrangörerna EBU har antagit, uppger NRK.

Vilka låtar som valts ut till det norska startfältet blir offentligt först i januari 2024.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons