Annons

Ny festival fokuserar på funktionsvariationer

Kultur • Publicerad 4 april 2023
Kulturhuset Spira i Jönköping. Arkivbild.
Kulturhuset Spira i Jönköping. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Freja Funk Festival är namnet på en ny scenkonstfestival i Jönköping i sommar. Det är Freja Musikteater som under fyra festivaldagar på Kulturhuset Spira satsar på musik, teater och dans.

Freja Musikteater är en ensemble bestående av amatörskådespelare med diagnoser inom autismspektrat, och målet med festivalen är att såväl scenkonstnärer som publik ska känna sig inkluderade, oavsett ålder eller funktionsvariation.

Annons

"Freja Funk Festival vänder sig till alla som vill uppleva scenkonst på hög nivå och lära sig mer om hur vi skapar ett inkluderande samhälle – oavsett om man själv lever med en funktionsvariation, jobbar inom scenkonstbranschen eller är intresserad av scenkonst i största allmänhet", säger musikteaterns konstnärliga ledare Emy Stahl i ett pressmeddelande.

På programmet står bland annat dansföreställningar av Skånes Dansteater, Danskompaniet Spinn och Atypical with Attitude.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons