Annons

Ny lag mot handel med andrahandsbiljetter

Musik • Publicerad 3 juni 2022
Från och med den 1 september är det förbjudet att med hjälp av digitala botar köpa stora mängder biljetter för att sälja dem vidare. Arkivbild.
Från och med den 1 september är det förbjudet att med hjälp av digitala botar köpa stora mängder biljetter för att sälja dem vidare. Arkivbild.Foto: AP/TT

Från och med den 1 september är det enligt lag förbjudet att med hjälp av digitala botar köpa stora mängder biljetter för att sälja dem vidare i kommersiellt syfte, skriver DN.

Syftet är att få stopp på rådande överpriser på konsertbiljetter på andrahandsmarknaden.

Annons

Riksdagen klubbade i maj igenom lagändringen i konsumentskyddet, vilket gör det olagligt att sälja vidare biljetter till evenemang om ”näringsidkaren har köpt biljetterna genom användning av automatiserade medel” – det vill säga via elektroniska biljettbotar.

De nya reglerna har tagits fram gemensamt på EU-nivå.

Joppe Pihlgren, verksamhetschef på branschorganisationen Svensk Live, är i grunden positiv till initiativet.

– Det är bra att EU inför denna lag och det kommer förhoppningsvis att bidra till att det blir svårare för den oseriösa försäljningen av andrahandsbiljetterna, säger han till DN.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons