Annons

Nytt album från The Weeknd

The Weeknd släpper sitt femte studioalbum, "Dawn fm", den 7 januari. Det bekräftar artisten i ett inlägg på Instagram.
Musik • Publicerad 4 januari 2022
The Weeknd vid sitt Super Bowl-uppträdande 2021.
The Weeknd vid sitt Super Bowl-uppträdande 2021.Foto: Ashley Landis/AP/TT

Om man får tro den kryptiska videon i inlägget samarbetar han på albumet med producenterna och artisterna Quincy Jones, Tyler, The Creator, Lil Wayne och Oneohtrix Point Never. Mystiskt nog nämns även skådespelaren Jim Carrey.

The Weeknd, eller Abel Tesfaye som han egentligen heter, berättade i en intervju med GQ förra året om sin vänskap med Carrey och hur de lärde känna varandra.

Annons

– Han bodde bokstavligen två hus bort från mig. Han hade ett teleskop och jag hade ett teleskop. "Var bor du?", sa han, "Vilken våning?". Sedan kollade vi ut genom våra fönster med våra teleskop och kunde se varandra.

Det är dock oklart vilken roll Carrey, som likt Tesfaye kommer från Ontario i Kanada, har på albumet.

Albumsläppet följer artistens färska samarbete med Swedish House Mafia på låten "Moth to a flame", som släpptes den 3 januari.

2021 var ett framgångsrikt år för The Weeknd, vars dunderhit "Blinding lights" gick om Chubby Checkers 1960-talshit "The twist" som den mest spelade på den amerikanska singellistan Billboard Hot 100.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons