Annons

Ola Rapace: Förväntade mig en mardröm

I en podcast sade Ola Rapace att "Stjärnorna på slottet" inte borde få finnas.
En dag senare ringde SVT upp skådespelaren – och erbjöd honom en plats i programmet.
TvI • Publicerad 8 december 2020
Ola Rapace är med i årets säsong av "Stjärnorna på slottet". Arkivbild.
Ola Rapace är med i årets säsong av "Stjärnorna på slottet". Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT
Kjell Wilhelmsen, Ernst Billgren, Shima Niavarani, Ola Rapace och Charlotte Perrelli deltar i årets "Stjärnorna på slottet". Pressbild.
Kjell Wilhelmsen, Ernst Billgren, Shima Niavarani, Ola Rapace och Charlotte Perrelli deltar i årets "Stjärnorna på slottet". Pressbild.Foto: Niklas Kristensson/SVT

– Jag frågade dem om de hade hört att jag har sagt att "Stjärnorna på slottet" inte borde få finnas, och de svarade "Ja, det är därför vi ringer", säger Ola Rapace och fortsätter:

– Jag tänkte, då är de tuffa, då vill jag vara med.

Annons

Han tillbringade inspelningsveckan tillsammans med Charlotte Perrelli, Ernst Billgren, Shima Niavarani och Kjell Wilhelmsen, och berättar att han kom väldigt bra överens med de andra deltagarna.

– Min förväntning var: mardröm. Men det var mycket bättre än vad jag först trodde, säger Ola Rapace.

En av personerna han var mest imponerad av var Charlotte Perrelli och hennes livsresa. Själv beskriver schlagerdrottningen deltagarna som "ett toppengäng".

– Det var superintressant. Varje dag tänkte man att det här går inte att toppa i morgon. Jag ville aldrig att det skulle ta slut, säger Charlotte Perelli.

Berättar om flykten

Shima Niavarani har blivit tillfrågad om att vara med i "Stjärnorna på slottet" tidigare, men tackade då nej. Att berätta smaskiga detaljer om sitt privatliv är hon inte särskilt intresserad av.

– Jag tror att jag glider undan vissa av de privata frågorna, men det är ändå så många andra som pratar om sådant. Vi lever ändå i en tid när man youtubar sina förlossningar, säger hon.

Shima Niavarani föddes mitt under kriget i Iran på 80-talet, och berättar bland annat om flykten till Sverige.

– Jag ville visa ett annat perspektiv, jag har inte levt ett helt vanligt liv som folk är vana vid att höra om. Jag har rört mig på så många olika kontinenter och upplevt mina stora tragedier väldigt tidigt i livet, säger hon.

Konstnären Ernst Billgren hade inga problem med att berätta om sin uppväxt.

– Det var kul att få bestämma mat och så är det ovanligt att ha fyra tända ljus som lyssnar och nickar när man pratar. Då är det bara att passa på att prata om sig själv, vilket ju ofta är ett ganska kärt ämne, säger han.

Fick inte kramas

Annons

Programmet har, liksom det mesta i år, präglats av coronapandemin. Skådespelaren Kjell Wilhelmsen beskriver inspelningen som en sex dagar lång karantän.

– Vi hade verkligen bara varandra. Tidigare år har folk haft sina respektive på besök, det skedde inte nu. Ingen kunde komma därifrån och ingen kunde komma in. Det var som om vi var ensamma på hela jordklotet, säger Kjell Wilhelmsen.

Han tycker att det jobbigaste var att inte få kramas.

– Att bo fem personer så tätt är svårt utan att röra vid varandra, särskilt när man pratar om känsliga saker, då har jag en tendens att hålla om och trösta. Att inte få göra det var hemskt, säger han.

Programmet har premiär den 2 januari på SVT.

Fakta: Årets deltagare i "Stjärnorna på slottet"

Charlotte Perrelli, artist

Ernst Billgren, konstnär

Kjell Wilhelmsen, skådespelare

Ola Rapace, skådespelare

Shima Niavarani, skådespelare

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons