Annons

Oscar Zia byts ut i "Musikhjälpen"

Musik • Publicerad 15 december 2021
Brita Zackari, Oscar Zia och Anis Don Demina är årets programledare i "Musikhjälpen". Nu har Oscar Zia blivit hes. Arkivbild.
Brita Zackari, Oscar Zia och Anis Don Demina är årets programledare i "Musikhjälpen". Nu har Oscar Zia blivit hes. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Oscar Zia har bytts ut i "Musikhjälpen" – i alla fall tillfälligt. I stället har radioveteranen Kodjo Akolor hoppat in i studion, skriver Dagens Nyheter.

Anledningen till bytet är att Zia har blivit hes och måste vila sin röst. Hur länge han blir borta är inte klart ännu.

Annons

Claes Bertilson, presschef på Sveriges Radio, kan i nuläget inte kommentera om det rör sig om ett sjukdomsfall. På frågan om Oscar Zia testats för covid-19 svarar han:

– Det är en typ av uppgift om en person som jag inte kan lämna ut oavsett. Den spekulationen går jag inte in på. Just nu vet jag att han vilar och att han är hes. Och de ska kolla hur han mår när han vaknar, säger han till DN.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons