Annons

"Peridot" – nytt från "Pokémon Go"-skaparna

"Pokémon Go"-skaparna Niantic vill fortsätta få oss att ta hand om låtsasdjur – men också avla fram nya – i kommande "Peridot".
Spel • Publicerad 14 april 2022
Niantic gjorde succé med "Pokémon Go". Kan den återupprepas med "Peridot"? Arkivbild.
Niantic gjorde succé med "Pokémon Go". Kan den återupprepas med "Peridot"? Arkivbild.Foto: Amr Alfiky/AP/TT

I stället för att fånga och slåss med de små färggranna monstren så går "Peridot" ut på att ta hand om små gulliga, digitala djur, avla och släppa ut dem.

– Vi vill att det ska vara ett fristående husdjurssimulatorspel, säger producenten Ziah Fogel till Eurogamer.

Annons

"Peridots", eller "dots" som de också kallas, är ett slags djur som dyker upp i spelets värld efter tusentals år. De riskerar utrotning och den genetiska variationen är dålig, och det är där spelaren kommer in i bilden.

Genom att ta hand om varelserna och ge dem kärlek och uppmärksamhet växer de på några dagar upp, och kan därefter släppas ut i världen. Likt "Pokémon Go", som Niantic också ligger bakom, används mobilens gps och kamera för att genom AI väva in spelet i verkligheten.

Djuren ska kunna interagera med sin omgivning och släppas på intresseplatser, ungefär som pokéstops i "Pokémon Go". Varje liten figur ska vara unik med en egen genuppsättning. Dessutom kan spelarna på ett barntillåtet sätt para sina "dots" med andra för att skapa ny unik avkomma.

Spelet ska släppas de kommande veckorna på vissa marknader.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons