Annons

Premiärdatum klart för nya "True detective"

Tv • Publicerad 28 september 2023
Jodie Foster som Alaskapolisen Liz Danvers. Pressbild.
Jodie Foster som Alaskapolisen Liz Danvers. Pressbild.Foto: HBO

"True detective: Night country" är namnet på fjärde säsongen av den hyllade kriminalserien. Premiärdatumet på HBO Max är satt till den 15 januari, skriver strömningstjänsten i ett pressmeddelande.

Handlingen utspelar sig den här gången i Ennis, Alaska, där sex män spårlöst försvinner från en forskningsstation. Det blir poliserna Liz Danvers och Evangeline Navarros, spelade av Jodie Foster och Kali Reis, uppgift att lösa fallet.

Annons

Det här är Jodie Fosters första stora tv-roll på länge. De senaste åren har hon regisserat avsnitt för flera tv-serier, bland annat "Orange is the new black", "Black mirror" och "Tales from the loop".

Kali Reis är en före detta professionell boxare med två världsmästartitlar i bagaget som skolat om sig till skådespelare. 2022 nominerades hon till Independent Spirit Awards för bästa kvinnliga skådespelare, samt till en Gotham Awards för bästa skådespelargenombrott, för rollen i "Catch the fair one".

I övriga roller syns bland andra Doctor Who-skådespelaren Christopher Eccleston och Fiona Shaw, känd från "Killing Eve".

Rättad: I en tidigare version förekom en felaktighet. Rätt är att "True detective" får svensk premiär den 15 januari.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons