Annons

Rånade Lady Gaga på hundar – får fängelse

En av tre personer som åtalats för att ha rånat Lady Gaga på hennes hundar döms till fyra års fängelse. Samtidigt har mannen som misstänks ha skjutit artistens hundvakt åter gripits sedan han släpptes på fri fot av misstag.
Nöje • Publicerad 4 augusti 2022
Lady Gaga vid en gala. Arkivbild.
Lady Gaga vid en gala. Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/AP/TT
En fransk bulldog rastas i närheten av den plats där Lady Gagas hundskötare sköts. Arkivbild.
En fransk bulldog rastas i närheten av den plats där Lady Gagas hundskötare sköts. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Mannen har erkänt att han var en del av det gäng som i februari 2021 sköt hundvakten, som var ute och rastade artistens tre hundar i Hollywood.

Den 20-årige mannen döms av domstolen i Los Angeles för rån av andra graden till ett fängelsestraff på fyra år.

Annons

Den misstänkte skytten, en 19-årig man, greps, men släpptes sedan felaktigt på fri fot. På onsdagen kunde mannen återigen gripas – fem månader efter misstaget. En 28-årig kvinna är misstänkt för medhjälp.

Övervakningsbilder från platsen visar en bil som stannar i närheten av hundvakten Ryan Fischer. Två män hoppar ur fordonet, och kräver att han ska ge dem hundarna. Ett bråk utbryter, där ett skott hörs, och Fischer faller skrikande till marken.

De två männen tar därefter en hund var och flyr platsen. Den tredje hunden, som sprungit i väg i tumultet, återvänder till hundskötaren när rånarna försvunnit.

En kvinna misstänks också för inblandning, då hon lämnade in de stulna hundarna till polisen med hopp om att få en utlyst belöning på en halv miljon dollar. Hon misstänks för att ha hanterat stulen egendom.

Ryan Fischer överlevde attacken, men drabbades av flera lungkollapser, innan läkare beslutade att operera bort en tredjedel av hans vänstra lunga, enligt Rolling Stone.

I samband med händelsen uppgav utredarna att de inte trodde att gänget gav sig på hundarna på grund av deras ägare, utan snarare att de var på jakt efter värdefulla hundar av rasen fransk bulldog.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons