Annons

Rapparen i rätten för misstänkt skjutning

Rapparen anklagas för att ha ropat "dansa bitch", för att sedan skjuta mot Megan Thee Stallions fötter. Under tisdagen ställdes han inför rätta i en förberedande förhandling i Kalifornien.
Musik • Publicerad 15 december 2021
Megan Thee Stallion
Megan Thee StallionFoto: Evan Agostini

Tory Lanez och Megan Thee Stallion ska ha bråkat på väg hem från en fest, som anordnades av Kylie Jenner i juli 2020. När Megan Thee Stallion krävde att bli utsläppt från bilen ska Lanez ha ropat "Dansa, bitch" och börjat skjuta, enligt en polisen vittnesmål. Det skriver nyhetsbyrån AFP.

Thee Stallion har berättat för polisen att hon "blödde rikligt" från fötterna, och att hon sedan föll och kravlade sig mot en uppfart. Lanez ska sedan ha "bett om ursäkt" och erbjudit sig att skjutsa hem henne.

Annons

Poliser som fått uppgifter om en skottlossning stoppade bilen och tog världsstjärnan till sjukhus, där hon först hävdade att hon skadat sig på krossat glas. Fragment från kulor avlägsnades sedan från hennes fötter och polisen hittade även kulor på platsen där skottlossningen ska ha ägt rum.

Till polisen sade Thee Stallion att hon var rädd för att Lanez skulle hamna i trubbel – men uppgav senare att han skjutit henne. Någonting hon senare även anklagat honom för på Instagram.

Lanez, som egentligen heter Daystar Peterson, nekar till brott. Han åtalades i oktober 2020 för misshandel. Om han döms riskerar han mer än 22 år i fängelse.

Under tisdagens förhandling avslog domaren en försvarsansökan om att ogilla anklagelserna. Lanez ställs inför rätta den 13 januari.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons