Annons

Rättegång planerad för vapenansvarig på "Rust"

Hannah Gutierrez Reed som var vapenansvarig på inspelningen av filmen "Rust" åtalas för vållande till annans död.
Rättegången planeras till december, enligt The Guardian.
Film • Publicerad 10 augusti 2023
Bonanza Creek Ranch i Santa Fe, New Mexico där dödskjutningen på inspelningen av filmen "Rust" ägde rum 2021. Arkivbild.
Bonanza Creek Ranch i Santa Fe, New Mexico där dödskjutningen på inspelningen av filmen "Rust" ägde rum 2021. Arkivbild.Foto: Jae C. Hong/AP/TT

Bakgrunden är att skådespelaren Alec Baldwin avfyrade ett vapen som visade sig vara laddat under inspelningen av västernfilmen "Rust", utanför Santa Fe i New Mexico 2021. Skottet träffade och dödade fotografen Halyna Hutchins och skadade regissören Joel Souza.

Den vapenansvariga kvinnan Hannah Gutierrez Reed har hävdat att hon är oskyldig till åtalspunkterna som inkluderar vållande till annans död samt manipulering av bevis.

Annons

Gutierrez Reed är den sista personen som åtalas i fallet, efter att Alec Baldwin friats från misstankarna om vållande till annans död i april.

Åklagarsidan hävdar att Gutierrez Reed varit vårdslös och potentiellt bakfull när hon laddat vapnen på inspelningen och gett ett av dem till Baldwin. Hon anklagas för att inte ha sett till att ammunitionen inte var skarp.

I den andra åtalspunkten om manipulation av bevis hävdas att Gutierrez Reed delat ut droger till någon på inspelningen, med syfte att dölja sin egen inblandning i händelsen.

Hon riskerar tre års fängelse om hon skulle dömas på båda åtalspunkterna.

Baldwin står fortfarande inför flera civilrättsliga mål relaterade till fallet med delar av Hutchins familj.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons