Annons

Rättegången mot Kevin Spacey inleds på torsdag

Rättegången mot skådespelaren Kevin Spacey inleds i Storbritannien på torsdag. Han är åtalad för fyra fall av övergrepp mot tre män.
Nöje • Publicerad 14 juni 2022
Skådespelaren Kevin Spacey har tidigare sagt att han kommer att infinna sig frivilligt i domstolen i Storbritannien för att försvara sig mot de övergreppsanklagelser som riktats mot honom. Arkivbild.
Skådespelaren Kevin Spacey har tidigare sagt att han kommer att infinna sig frivilligt i domstolen i Storbritannien för att försvara sig mot de övergreppsanklagelser som riktats mot honom. Arkivbild.Foto: John Minchillo/AP/TT

Kevin Spacey väntas infinna sig i brittisk domstol på torsdag för att försvara sig mot åtalet gällande sexuella övergrepp som väcktes mot honom i maj, rapporterar Hollywood reporter.

Anklagelserna mot den 62-årige Spacey handlar om fyra fall av sexuella övergrepp mot tre män som ska ha skett mellan åren 2005–2013 i London och grevskapet Gloucestershire. Under 2019 förhördes Spacey av Scotland Yard om olika sexuella övergrepp mot män i Storbritannien.

Annons

Den tvåfaldigt Oscarsbelönade amerikanske skådespelaren anklagades för flera sexuella övergrepp efter 2017 och metoo-rörelsens början, men flera av de tidigare åtalen i USA mot honom har lagts ned.

Anklagelserna ledde till att han fick sparken från den framgångsrika Netflixserien "House of cards" och att regissören Ridley Scott klippte bort och ersatte hans scen i filmen "All the money in the world" med en annan skådespelare.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons